San Sebastian Gomera 28:05.36N 17:06.48W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sun 12 Oct 2014 22:16
San Sebastianiin saavuttiin lauantaina 11/10 2014 navakassa 10-12 m/s:n hankavastaisessa kryssien. Alkumatka tosin ajettiin koneella ja pian Los Cristianoksesta lähdön jäimme hetkeksi ihailemaan valasparvea, jota seuraamaan oli tullut myös muutama turisteja kuljettava "safarivene". 

Ilmeisesti purjeiden laskua edeltävässä vendassa sotkeutuivat kutteripurjeen skuutit spinnupuomin kansikiinnitykseen, jonka vasta San Sebastianin satamassa huomasimme repeytyneen irti. Osatekijöinä tapahtumassa olivat maston juureen surrattu parasailor-säkki sekä sähkövinssi, jossa voimaa riittää, mutta tunnetta ei. Tämä olikin hyvä muistutus sähkövinssien käytön varjopuolista. Parasailorillekin täytynee löytää paremmat valmiusasemat. No, tapahtumasta selvitään onneksi pikkukorjauksilla.

Kuvia ja lisää tekstiä Gomeralta tullee seuraavassa päivityksessä.