Pientä draamaa yöllä 23:38.4N 21: 19.0W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sat 17 Jan 2015 14:20
Eilen saimme vihdoin Watt&Sean hydrogenun rikattua peräpeilin leen puoleiseen kulmaan. Tämä ei ollut kovin helppoa, koska hydogenun mukanan tullut kiinnityssysteemi osoittautui täydeksi sudeksi. Laite ei nimittäin pysynyt kiinnikkeissään. Vähänkin isommassa aallossa ja perän pienessä sivuliikkeessä se pomppasi pois paikaltaan. Pooshakavirityksellä hydrogenu saatiin jonkin aikaa kiilattua paikalleen paaran takakulmaan, mutta ilo oli lyhytaikainen. Sieltähän se jälleen hyppäsi. Siirsimmekin laitteen luuvartin puoleiseen kulmaan. Yllättäen värkki ylettyi veteen ja tällä asetuksella laitteen alas lukitseva salpa toimi paremmin. Se pysyikin kiinnikkeissään ja alkoi tuotta sähköä ihan mukavasti. Tällekin tuli kuitenkin loppu Juulian ja Samulin yövahdin aikana. Genu onnistui vääntämään ylimmän saranatapin kokonaan pois paikaltaan ja pian tämän jälkeen vääntyi alimmainenkin tappi käyttökelvottomaksi. Kiinnityssysteemi on siis kertakaikkisen kelvoton. Vain Samulin ja Juulian ripeä toiminta pelasti laitteen huuhtoutumasta Atlantin aaltoihin. Se huilailee nyt Annen meripunkassa ja kippari miettii sille mahdollista uusiokäyttöä. Mikäli vehjettä haluaa jatkossa käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensa on kiinnitysjärjestemälle ehdottomasti tehtävä jotakin.

Yön aikana tuuli viirasi kohti itää ja alkoi viedä kurssia liiaksi kohti pohjoista. Niinpä päätimme jiipata kohti Kap Verdeä. Jiippi sinällään sujui hyvin lukuunottamatta kutteripurjeen toisen skuutin mystistä irtoamista purjeesta- tietenkin sen, johon vedon uudella kurssilla piti tulla. Ikävämpi asia oli kuitenkin se, että jiipin jälkeen havaittiin isopurjeessa pieni, n.40 cm:n repeämä takaliikissä heti toiseksi ylimmän latan alapuolella. Koska jiippi meni aika pehmeästi, reivattua isoa paukuttelematta, täytyy repeämän alun olla ARC:n vahinkojiipin peruja. Purje on Kevlaria, joten kovin pienestä sen ei pitäisi revetä. Tarkoitus on saada trasu korjattua Mindelossa. Epäselvää on kuitenkin se, miten hyvin kevlarin paikkaus sujuu sikäläisiltä purjemaakareilta.

Parasta aikaa seilataan n. 11-13 m/s tuulessa kurssilla 204 astetta kohti Mindeloa. Isopurje otettiin haverin jälkeen puomin rullalle ja toistaiseksi on sitten menty varsin kevyillä asetuksilla. Yllhäällä on nimittäin pelkkä kutteripurje. Vauhtia on lokin mukaan silti n.6 solmua, gepsin näyttäessä hiukan enemmän.

Kaikesta draamasta huolimatta fiilis ja henki aluksella on hyvä kuin myös ruoka.

Muuten: Juulian ja Samulin blogstakin löytyy juttua. Katsopa myös tuulivie.blogspot.com

Jukka