Jäljellä 250 mpk 14:01.8N 56:43.1W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Tue 10 Feb 2015 02:55
Tuuli näyttää vakiintuneen 4-6 m/s:n haarukkaan. Satelliittipuhelimen kautta napattujen ennusteiden mukaan näissä lukemissa pysytään seuraavat päivät. Pieni viiraus kaakkoon on odotettavissa tiistain 10.1. puolipäivään mennessä. Niinpä vauhtikaan ei ole eilisestä parantunut ja paras arvaus jäljelä olevasta purjehdusajasta on noin kaksi vuorokautta. Perille siis saavuttaisiin keskellä yötä, mikä ei ole paras mahdollinen ajankohta. Voi olla, että viimeiset mailit täytyy vauhtia hidastaa, jotta rantautuminen saadaan sovitettua valoisaan aikaan.

Eilinen hujahti jo totutuissa rutiineissa. Päivällä ajetaan sekalaisella miehityksellä jonkun usein torkkuessa univelkojaan pois. Siinä sitten parannetaan maailmaa, luetaan, kuunnellaan musiikkia, säädetään sitä sun tätä, jiippaillaan, tehdään riki- ja muita tsekkauksia tai sitten vain ollaan ja ihmetellään, Viidakkosuihkuja otetaan useampia päivässä ja ruokailurytmi jäsentyy aamuvahdin kaurapuuron sekä yhdessä nautitun aamupalalounaan ja päivällisen määräämään tahtiin. Kalastaakin on yritetty. Samuli ja Juulia laskevat vieheen veteen pari, kolme kertaa päivässä, mutta pyyntiä vaikeuttaa vedessä yhä ajalehtiva runsas levästö. Yritykset ovatkin viime aikoina poikkeuksetta päättyneet levätukon irroitteluun koukusta - harmilliista ja aika turhauttavaa.
Veneen aikaa 18:00 (21:00 UTC) alkaen ajetaan tiukkaa merivahtia pareittan 4 tunnin rytmityksellä seuraavan päivän kello 10:00 asti. Vahdit väkeltävät itselleen haluamansa syötävät ja juotavat. Vahtivuorot ovat vakiintuneet sellaisiksi, että Juulia ja Samuli ajavat iltavahdin, Anne ja Jukka keskiyön, Juuli ja Samu hauhaun ja Anne ja Jukka aamuvahdin. Hyvin tuntuu toimivan tämä järjestely.

Leeway halkoo Atlantia reilun 5-6 solmun nopeudella. Kurssi on noin 250°. Tuuli käy voimakkuudella 5m/s suunnasta 75°. Aallokko on metristä puoleentoista. Taivaalla on ohutta yläpilveä, jonka läpi kirkkaimmat tähdet näkyvät. Paikoin tähdet peittää paksuhko cumulus. Kuu on juuri noussut.

Jukka