Horta, Faial, Azorit 38:31.95N 28:37.50 W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sat 11 Jun 2016 18:54
Koko lauantai 4.6. ja seuraava sunnuntai aamu meni edelleen navakassa tuulessa lenssillä leikaten. Lauantai aamuna keskituuli nousi ajoittain yli 20:een sekuntimetriin ja takaneljänneksestä tuleva 7-8 metrinen maininki rullasi meitä melkoisesti. Eino (autopilottimme) oli jo ajat sitten menettänyt kunnon otteen aika hankalaan tuulen ja aallokon yhdistelmään ja Leewayta styyrattiin nyt käsin. Puussa oli pelkkä kutteripurje, mutta vauhtia piisasi silti kahdeksasta yhdeksään solmuun. Surffeissa käytiin toisella kymmenellä. Myöhään lauantaina nousi koillisesta näkyviin Faialin valot ja legin loppu häämötti. Sunnuntaina 5.6.2016 aamulla 04:10 vedettiin Monte da Guian itäpuolisessa leessä kutteripurje rullalle ja heitettiin kone käyntiin. Pienen hakemisen jälkeen ankkuroitiin Hortan satama-altaaseen ja kippari lähti muutaman miehistön jäsenen kanssa tekemään maahantuloselvitystä satamakonttoriin. Euroopassa kun oltiin, muodollisuudet hoituivatkin varsin sujuvasti ja pian voitiin Leeway siirtää pitkittäiskiinnitykseen Hortan Marinan betonisen aallonmurtajan sisäpuolelle.

Tutustuimme tietenkin Hortaan kuuluisaa Peter’s Sport Caféta unohtamatta. Kaupungista vuokraamallamme autolla kiersimme tuliperäistä saarta myös hieman laajemmin. 

Juha ja Kari lähtivät kohti Suomea 8.6, Kristian ja Pekka perjantaina 10.6.2016. Samana päivänä varttia vailla kolme irtosivat köydet Hortan sataman polttoainelaiturista. Jonny ja Jukka lähtivät seilaamaan kohti Portugalia. Tätä kirjoittaessani olemme jo yli 150 mpk:aa Faialista itään São Miguelin saaren pohjoispuolella.