Akut vaihtoon

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sun 25 Jan 2015 21:45
Tänään saimme akut vaihdettua Mr. Cesarin tiimin avulla. Kun operaation vihdoin saatiin käyntiin sujui vaihto vauhdikkaasti. Uudet akut käytiin noutamassa autotallipajalta. Melkein sama porukkahan siellä heilui sunnuntaista huolimatta. Cesarin joukkue roudasi patterit jollalla Leeway perästä sisään ja mustaa miestä hääri parhaimmillaan nelisen kappaletta asennushommissa veneessä. Jukka ja Samu tekivät uudet säädöt Mastervoltin laturi-inverteriin sekä Victronin akkumonitoriin, sähköt päälle ja järjestelmähän alkoi toimia niin kuin pitääkin. Ei ollut kuitenkaan ihan ilmainen operaatio. Akut maksoivat arviolta ainakin neljänneksen enemmän kuin mantereella ja jäi tunne, että myös työveloituksessa turistia rokotettiin pikkuisen ylimääräistä. No, on sunnuntai ja menipähän rahoista ainakin osa tosi tarpeeseen. Huomenna täytyy vielä hankkia jostakin sen verran puutavaraa, että saadaan uusi patteristo kiinnitettyä kunnolla paikalleen. 

Isopurjekin rullattiin puomille, sääennusteet näyttävät hyvältä ja alkaakin vaikuttaa vahvasti siltä, että tiistaina irtoavat köydet ja Leeway ottaa kurssin kohti Karibiaa.

Jukka