Deshaies 16:18.44N 61:47.88W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Thu 14 Apr 2016 21:00
Torstaina 14.4. moottoroitiin noin kymmenen mailin matka täysin tyynessä säässä Deshaiesiin.  Matkalla jäätiin kolmeksi vartiksi kellumaan, pidettiin kahvitauko ja käytiin uimassa. Deshaiesin kylän lahteen ankkuroitiin 10:45 ja saatiin muutaman tunnin kuluttua seuraksi charter-vene täynnä saksalaisia purjehduskoululaisia - ankkuroivat hieman turhankin lähelle. Onneksi tuuli oli lähes olematonta ja vähäinen vire pysyi poikkeuksellisesti lännen suunnalla myös yöllä, joten törmäysvaaraa ei lopulta ollut.

Deshaiesissa käytiin leipomossa, kaupassa paikallisessa Sparissa ja selvittämässä itsemme ulos Guadaloupelta. Prosessi on näillä Ranskan saarilla melko sujuva. Homma hoituu nimittäin itsepalveluna tietokoneella.

Seuraavana aamuna varttia yli seitsemän nostettiin sitten ankkuri ja lähdettiin kryssimään kohti Antiguaa.