Lisää Kanariaa

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sun 23 Nov 2014 10:45
Hola!

Nonnii, muutaman tunnin päästä pitäisi olla touvit irti ja matkalla kohti St.Lucian maalilinjaa, mutta eipäs ollakaan. Las Palmasissa on muutamana viimeisenä päivänä vallinnut varsin epävakainen sää antaen sadettakin välillä niin, että varmasti tuntuu. Onpahan pysynyt paattien kannet puhtaina. Viime yönä tuuli oli erittäin voimakasta ja aamulla tuulimittari pyöri 14 sekuntimetrin tuntumissa. Puuskissa vihuri oli 19 metriä sekunnissa ja kun useimpiin laitureihin suunta oli sivusta, niin järjestäjä teki ratkaisun siirtää lähtöä vähintään 18 tuntia. Ihan hyvä päätös, sillä irrotusvaiheesta olisi ollut hyvä mahdollisuus saada täyshäsä ja kalustorikot ennen lähtölinjaa olisi kismittävää.

Nyt siis vietetään vielä ainakin päivä Las Palmasissa. Leeway on bunkrattu aikamoisella määrällä sapuskaa, vettä, polttoainetta ynnä muuta tarpeellista. Kippari jukka Annensa kanssa on tehnyt komian homman varustelussa ja merelle voi lähteä turvallisin mielin. Eilen hiukan hifisteltiin ja siirrettiin mm. 100 metriä ankkurikettinkiä keulasta turkkilevyjen alle piiloon parantaen vähän raskaasti lastatun veneen balanssia. Sääennusteet tällä hetkellä vaikuttavat siltä, että reitti veisi todennäköisesti isoa ympyrää ajaen, jolloin mailimäärällä päästään lyhimmän kautta. Miehistön kesken lyötiin pikku petsi mailimäärästä linjalta linjalle ja valistuneet arvaukset pysyivät sadan mailin haarukassa. Kun matkaa on kuitenkin jonkun verran, niin suunnitelmillakin on tapana elää, joten saas nyt nähdä millainen viiva Leewayn näyttäön matkasta lopulta jää.

Nyt meinataan vuokrata auto ja tutustua saareen vähän laajemmin. Tähän asti vierassatama ja rantabulevardi on käynyt tutuksi, mutta kaipa täällä muutakin katsottavaa on. Mieluusti olisi jo lähdetty liikkeellekin, mutta käytetään nyt päivä iisisti ympäristöön tutustuen.

Suomessa on lumityöt päästy aloittamaan. Jos täällä satanut vesimäärä olisi tullut siellä lumena, niin hyötyliikuntaa olisi riittänyt. Mukavaa talvipäivää teille sinne ja annetaan kuulua täältä päin viimeistään, kun järjestäjä päästää innokkaat lähtijät irti