St. George Grenada 12:02.52N 61:45.43W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Thu 10 Dec 2015 18:56
Joulukuun 8:n päivänä kello 15:55 laskettiin koukku St.Georgen edustalle Grenadassa. Paikka oli viime keväältä tuttu ja jo silloin osoittautunut mukavaksi ankkuripaikaksi. Aamu- ja iltauinnille voi pulahtaa ilkosillaan, saari suojaa aallokolta ja tuuleltakin melko hyvin ja jollalla hurauttaa nopeasti kaupunkiin tai Port Lousin satamaan. Port Louisin marinaa operoi ja omistaa (?) Camper & Nicholson ja se on laadullisesti varmasti yksi itäisen Karibian parhaista. Samanaikaisesti meidän kanssamme saapuivat tänne Lanzarotelta startanneen Transatlantic racen kärkiveneet. Yksirunkoisista ensimmäisenä maalilinjan ylitti Nomad IV, joka näytti olevan vahva ehdokas myös tasoituskilpailun voittajaksi. Pojilla oli mennyt matkaan yhdeksän vuorokautta ja loki oli kuulemma nakuttanut suurimman osan ajasta kahdenkymmenen solmun paremmalla puolella - aika haipakkaa siis. Meilläkin purjehdus Trinistä tänne sujui hyvin. Vene tuntui toimivan hienosti ja päästeli menemään Karibian sinessä purjeet tiukassa vedossa ja ihana kohina vanavedessä - mikä tunne!

Ensimmäinen päivä, 9.12, meillä meni vietettäessä Annen nimipäivää ja ihmetellessä Port Louisin kauppojen tarjontaa. Taisi joillakin miehistön jäsenillä olla hieman patoutunutta shoppailuvimmaa, Trinin Chaguaramasissa hankinnat kun rajoittuivat erilaisiin venetarvikkeisiin. Itse asiassa muuta tarjontaa ei siellä juuri ollutkaan. Pahimmat paineet purettiin nyt hankkimalla hellemekko ja hiuspanta Anskulle ja T-paita, vyö ja hellehattu J:lle. Jotenkin tuli tunne paluusta sivilisaation piiriin - hmmm. Internetyhteydet täällä tökkivät pahasti, mutta Port Louisin kupeesta löytyi vanha tuttu kahvila, jossa nytkin istumme bloggaamassa. Paisi internet tässä toimii myös leipomo, josta saa kunnon pullakahvit kohtuulliseen hintaan ja lisäksi aivan erinomaisia piirakoita erilaisilla täytteillä.

Tänään kävimme pikaisesti katsastamassa myöskin St. Georgen keskustaa. Se on puolirähjäinen Karibialainen kaupunki kalasatamineen, toreineen ja turistikauppoineen. St Georgessa poikkeaa päivittäin jokin risteilyalus ja kauppa tuntuu käyvän. Turismi on täällä kuten muillakin Karibian saarilla yksi tärkeimmistä elinkeinoista.

Huomenna aamulla noussee ankkuri ja siirrymme hieman pohjoiseen - ehkä johonkin luonnonsatamaan uimaan ja snorklaamaan.