Kohti Bermudaa 19:11.33N 63:15.19W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Mon 16 May 2016 00:26
Anne lähti Suomeen maanantaina 9.5.2016 ja samana päivänä, hieman ennen Annen lennon lähtöä Miamiin, saapuivat Kari, Juha, Pekka ja Kristian. Kun 14.5. liittyi porukoihin vielä Jonny, oli Atlannin ylitysmiehistö kasassa. Päivät maanantaista perjantaihin kuluivat aika intensiivisessä veneeseen ja hiukan St Martiniinkin tutustumisessa sekä Leewayn muonavarastojen kerryttämisessä. Ruokaa lastattiin veneeseen melkoinen määrä - kuuden miehen kuukauden muonat. Tarkoitusta varten olimme vuokranneet auton, jolla sitten kierreltiin St Martinin tukkukauppoja ja supermarketteja. Jonnekin veneen uumeniin ruoka jälleen kerran hävisi, vaikka aluksi sen mahduttaminen veneen kaappeihin ja lokeroihin tuntui lähes mahdottomalta.  

Sunnuntaina 15.5. klo 09:35 irroitettiin sitten köydet Simpson Bayn marinasta. Polttoainelaiturissa otettiin vielä tankit täyteen dieseliä ja kun laguunin nostosilta 10:30 aukesi, ajettiin avoimiin vesiin ja matka alkoi. Tätä kirjoitettaessa reissussa on oltu noin 11 tuntia. Matka on taittunut mukavasti kryssin ja avotuulen rajoilla itäkaakosta 8-9 m/s puhaltavassa pasaatissa. Puussa on nyt täysi genoa ja iso kahdessa reivissä. Loki nakuttaa 8 solmun pinnassa ja välillä vähän ylikin. Taivaalla paistaa kuu ja tropiikin tähtitaivas. 

Jukka