Laiva! 37:58.21N 16:58.11 W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Tue 14 Jun 2016 07:02

Matka on jatkunut lenssillä jiippaillen. Välillä on ollut ylhäällä täydet purjeet, välillä pelkkä genoa. Maanantain vastainen yö ajettiin jälleen koneella, koska tuuli moinasi alle 4 sekuntimetriin ja purjehtimisesta ei mainingissa oikein tullut mitään. Maanantaina hämmästelimme laivahavaintoa. Se oli ensimmäinen kohtaamamme alus tällä legillä. Gibraltariin matkalla oleva bulkkeri ohitti meidät muutaman mailin päästä. Muita paatteja ei olekaan nähty sitä ennen eikä sen jälkeenkään. AIS-signaaleja tai tutkakaikujakin on ollut plotterin ruudulta turha hakea. 

Sää on jatkunut pääosin pilvisenä ja ajoittain on tihuttanut vettä. Sumusta on onneksi ilmeisesti päästy veden lämpiämisen myötä. Tällä hetkellä tuuli käy n. 7 m/s suunnasta 290 astetta. Ylhäällä on pelkkä genoa ja vauhtimme pyörii 6:n solmun paikkeilla. Matkaa Cabo São Vicenteen on jäljellä noin 380 mpk.

Jukka