Martinique 14:28.10N 60:52.10W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Tue 22 Dec 2015 19:09
Sunnuntaina 20.12. lähdettiin kahdeksan maissa aamulla kohti Martiniqueta. Valtaosa matkasta taittui tiukassa kryssissä 11-13 m/s tuulessa. Purjeet laskettiin Le Marinin edustalla puolen päivän jälkeen. Moottoroitiin satamaan, josta puolen tunnin odottelun jälkeen meille luvattiinkin laituripaikka. Kiinnittymisessä oli tällä kertaa kuitenkin epäonnea mukana. Laituriin peruutettaessa uiskenteli keulaköysi keulaohjauspotkuriin ja ohjailukyky meni tietty saman tien. Jotenkin kaasulla pelaamalla ja sataman marineerojen avustuksella saatiin paatti kuitekin suunniteltuun väliin, tai pikemminkin hollille, sillä meille tarkoitettu paikka osoittautui auttamatta liian kapeaksi. Leeway ei uinut millään laituriin perille asti. Niinpä puristuksista oli pakko puskea takaisin ulos. Nyt kuitenkin takertui sekä lipputanko että JonBuoyn pelastusmoduuli naapuriin kiinnittyneen teräspaatin varsin massiiviseen targakaarihässäkkään. Tilaa sivusuunnassa ei juuri ollut ja lisäksi kova tuuli painoi ohjailukyvytöntä alustamme. Lipputanko katkesi ja JonBuoy sai aika pahasti siipeensä. Onneksi köysi kuitenkin irtosi keulapotkurista. Uusi väljempi paikka löytyi kolmoslaiturista ja sinne pakitettiin hieman synkissä tunnelmissa nuolemaan haavojamme. Ne olivat onneksi lähinnä vain henkisen puolen traumaa. J sai sittemmin  lipputangon korjattua teräsputkivahvistuksella ja epoksilla. JonBuoy oli jo valmiiksi hiukan kärsinyt, joten lopetimme senkin asian murehtimisen melko pian. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin. Satama-altaan hygienialtaan kyseenalaisisissa olosuhteissa tehdyssä sukelluksessa selvisi, että keulaköysi oli inan veraan muotoillut ohjauspotkurin lapoja.  Ropeli oli kuitenkin vielä aivan käyttökelpoinen. Pientä draamaa siis, mutta se kuulunee tämän lajin luonteeseen.

Maanantaina 21.12. saapuivat sitten Martti ja Fanny meille joulunviettoon. Matka Pariisin kautta oli sujunut hyvin, vaikka pitkä lentokoneessa istuminen ja aikaero tietenkin rasittivat matkalaisia ja paikat olivat etenkin yli 190 senttisellä Martilla juntturassa. Erilaisilla puoliväkivaltaisilla toimenpiteillä saatiin mies kuitenkin vetreytettyä. Seuraavana päivänä, tiistaina 22.12, tutustuttiin Le Mariniin ja käytiin kaupoissa. Neljän aikoihin iltapäivällä irroitettiin köydet ja ajettiin koneella St Annen edustalle ankkuriin. Siinä kovassa tuulessa ankkuri tukevasti pohjan hiekkaan hautautuneena vietettiin yö noin sadan muun purjeveneen kanssa.