Neljäs purjehduspäivä kohti Bermudaa 27 :10.56N 63:58.91W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Wed 18 May 2016 17:10
Kolme purjehduspäivää on takana matkalla kohti Bermudaa. Vauhti on ollut oikein sopiva ja matkaa on taitettu jo yli 500mpk. Matkan varrella saavutettuja kääntöpiirin ylitystä ja 500 mailin rajapyykkiä on juhlittu asiaankuuluvin menoin. Päivällä mennään ilman muodollista vahtijärjestystä, yhden ollessa kuitenkin valmiudessa ja varusteissa jos pikaisia purje- tai kansimanööverejä tarvitaan. Yöllä (klo 20-08) ajetaan ilta, koira ja paskavahdit 2 hengen ryhmissä. Miehistö ja vene toimii hienosti yhdessä!

Kolme ensimmäistä päivää tuuli idästä n. 9m/s ja nyt tuuli on hiukan moinannut ja kääntynyt kaakkoon aivan sääennusteiden mukaisesti. Aamupäivällä laskettiin isopurje sekä genua ja mastoon nostettiin pelkkä Parasailor-purje. Matka jatkuu tämän purjeen voimin n. 7 solmun nopeudella. Aurinko paistaa edelleen armottomasti mutta sekä ilman että veden lämpötilojen arvellaan laskeneen parilla asteella. Silti veneessä ilma on 32 asteen paikkeilla ja meriveden lämpötilaksi määritettiin 28,8 astetta kaikkien peräkannella merivesipesulla käyneiden omakohtaisten tuntemusten perusteella. Yöllä on komea kuutamo ja täysikuun aika koittaa Bermudalle saavuttaessa.

Eilen nautittiin aamupalana kaurapuuroa ja kahvia, lounaaksi Kipparin Nakkinen Tomaattikeitto sekä päivälliseksi Kristianin Kookoskanaa. Hedelmiä ja muita välipaloja on syöty lisäksi tarpeen mukaan.

Lämpöiset terveiset kaikille!
T: Juha