Raskaita tunnelmia

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Tue 25 Nov 2014 13:58
Ensimmäinen yö merellä meni pitkälti tyvenessä lilluskellessa ja pyöriviä tuulenvireitä ihmetellessä. Jo yön aikana kävi selväksi, että isopurjeen operointi oli vaikeaa eilisen tapahtumien seurauksena. Aamun valjetessa purjeen kiinnistysmekanismi mastossa osoittautui saaneen yön läpsytyksessä enemmän siipeensä. Ajaminen purjeella hajotti sekä purjetta että mekanisimia pala palalta enemmän. Tällä hetkellä purjetta ei ole saatu normaalilla tavalla alas eikä sitä saa myöskään nykyasemastaan ylös. Tosiasia on, että sillä ei kuitenkaan voi purjehtia.

Vaikkakaan tilanne ei ole millään lailla kriittinen miehistölle tai alukselle, niin kysymys vain vuorokauden matkan jälkeen on asetettava kuitenkin siten, että olisiko matkaan laiturilta lähdetty ilman isopurjetta. Kun vastaus siihen on ei, niin miehistön kesken käydyn tarkan neuvonpidon jälkeen kipparimme Jukka teki sekä miehistölle että etenkin hänelle ja Annelle äärimmäisen raskaan päätöksen jättää leikki kesken ja palata Las Palmasiin. Tämä siksikin, että tällä hetkellä ei täyttä varmuutta rikinkään kunnosta ole, vaikka päällisin puolin kaikki siltä osin näyttäisi olevan kunnossa.

Etenkin Annen ja Jukan pettymys pitkän projektin päättymisestä alkumetreille on valtava. Aivan yhtä paljon gastilla oli tarkoitus viettää mukava ylitys keräten huikeita kokemuksia. Rammalla veneellä lähteminen yli 2600 mailin reissulle ei tunnu kuitenkaan mielekkäältä. Säästetään punaiset pöksyt myöhäisempää käyttöä varten ja St.Luciakin varmaan pysy vielä paikallaan. Ensi vuonna on 30-vuotisjuhlakisa ja ehkäpä pettymyksen jälkeen katseet suuntautuvat vuoden päähän.

Nyt siis ajellaan aika apeissa tunnelmissa vene Las Palmasiin. Tutkitaan tarkemmin viat ja alkaa korjausprojekti. Ruokaakin on sen verran, että jos äkkilähtö Palmasiin kiinnostaa, niin tervetuloa huippumurkinalle.

Täältä tähän,

s/y Leewayn porukan puolesta,

IsoVee

p.s. Niinkuin taitaa olla koiranelämä vain legendaa, taitta olla sitä myös delfiinien hyvää onnea tuova uskomus