Rig repairs in Las Palmas

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Thu 18 Dec 2014 13:16
The repairs of the main track and those of the sail are finally finished. It really took some time, most of it consumed in waiting for the spare parts of the track to arrive from Europe. Actually, we'll never find out how long they were stuck in the customs of Las Palmas. However, it is generally known here that it often is the most time consuming part of the delivery chain. Anyway, the sail went well up in the mast and seems to be furling nicely back on the boom.

We are now considering how to structure our near term sailing program. There might be an option to set the sail for Caribbean in the beginning of January or alternatively, cruise in the Canaries until next autumn and do the crossing along with ARC 2015. Let’s see…

Tällä hetkellä todennäköisemmältä näyttää kyllä jälkimmäinen vaihtoehto. Kun nyt olemme vielä kohtuullisesten lentoyhteyksien päässä, ajattelimme joka tapauksessa poiketa Suomessa joulun aikaan. Las Palmasiin palaamme sitten tilanteen mukaan, joko heti tammikuun alussa tai sitten vähän myöhemmin.

Ilmat täällä ovat olleet varsin vaihtelevat. Lähes päivittäin sataa ainakin hiukan, mutta myös aurinko pilkistää pilvien välistä aina silloin tällöin. Saderintamiin liittyy tyypillisesti muutaman asteen lämpötilan lasku sekä voimakas ja puuskainen tuuli joka kyllä sitten moinaa yhtä nopeasti kuin nouseekin. Viime viikolla tuuli kävi muutamana päivänä idästä ja saimme sen mukana terveiset Saharasta: hienoa punaruskeaa hiekkaa, josta osa sitten laskeutuu kannelle ja tunkeutuu harmillisesti melko helposti muuallekin veneen tiloihin. Pientä jouluhysteriaakin on Las Palmasissa havaittavissa, mutta mielestämme ei ollenkaan niissä mittasuhteissa, joihin olemme Suomessa tottuneet. Jotenkin rennommalla otteella täällä tunnutaan mentävän kohti Jeesuksen synttäreitä.

Näissä tunnelmissa tällä kertaa, terveisin ja hyvää joulunalusaikaa toivotellen, Merry Christmas,

Jukka & Anne