Matkalla Grenadaan 11:24.38N 61:42.60W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Tue 8 Dec 2015 14:32
Köydet irtosivat Chaguaramasista viimein vasta 04:15. Matka alkoi rauhallisesti koneella ajaen, sillä tarkkana piti sysipimeässä, veneitä ja laivoja täynnä olevassa Chaguaramasin lahdessa olla. Tuntia myöhemmin puikahdettiin avomerelle Boca de Monosin salmesta ja tutut Atlannin aallot alkoivat keinuttaa venettä. Anne meni vielä hetkeksi nukkumaan ja Jukka päätti ajaa koneella auringon nousuun asti. Puoli seitemän maissa alkoikin valoa olla jo mukavasti ja 06:55 nostettiin purjeet; täysi jenny ja iso ykkösreiviin. Tuulta oli mukavat 7,5 m/s ja sen suuntakin 100:n asteen paikkeilla, joten pääsimme saman tien reippaaseen slööriin. Matka on taittunut hyvällä forssilla ja nyt taidetaan olla jotakuinkin puolivälissä. Tuuli on shiftannut muutaman asteen perän puolelle ja yltynyt hieman. Päiväntasaajan virta lykkää meitä länteen 5 asteen sortokulmalla. Tosisuunta on suoraan pohjoiseen ja se tällä hetkellä se näyttää vievän täsmälleen St. Georgeen ohi Grenadan lounaiskulman.