Pullakestit 14:39.7N 54:41.6W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Mon 9 Feb 2015 03:33
Leudoissa tuulissa seilaillaan edelleen. Perille pääsy näyttäisi siirtyvän päivän tai pari eteenpäin alunperin ajatellusta 10. päivästä. Kiirettä ei ole, merellä on mukavaa ja matkaa kuitenkin taittuu tasaisesti reilun viidenkin solmun nopeudella. Tällä hetkellä näyttää siltä, että keskiviikkona saavuttaan St. Lucialle. Maininki ja aallokko on melko pientä (1-1,5 m) mikä tekee menosta letkeää ja elämisen valdmeren bääl helpoksi. Päivät ovat helteisiä ja yötkin ajetaan t-paidassa ja shortseissa. Tänään lyheni jäljellä oleva matka alle 400 mailin ja sen juhlistamiseksi leipoi Anne pari pellillistä pullaa. Maistuipa hyvältä kunnon nisunen pitkästä aikaa!

Puussa on parasail. Lenssillä, kevyesti paarpuurin halssille leikaten mennään kohti Karbianmerta. Nopeutemme on 5-6 solmua ja kurssimme 248 °. Tuuli käy nopeudella 5,5 m/s suunnasta 080°. Muuten selkeässä yössä seilailee joitakin kumpupilviä. Keulassa kimmeltää Orionin tähtikuvio, Arcturus tuikkii perässä ja lähes zeniitissä loistaa kirkkaana Jupiter. Kolmevarttisen kuun tahko mollottaa paarpuurin takakulmasta.

Jukka