Paraseilori sukkaan, Bermuda lähestyy 30:37 .16N 63:59.74W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Fri 20 May 2016 02:31
Mailitalkoot jatkuu aurinkoisessa kelissä ja mukavan leppoisassa merenkäynnissä. Tuuli huitelee etelän ja lounaan välistä noin 8-10 m/s. Merkitsevä aallonkorkeus liennee kahden metrin kieppeillä kera sekavan aaltospektrin sekä epätasaisin väliajoin tuplasti jytkymmän aaltoparven, mikä luonnollisesti tekee veneen liikkeistä mielenkiintoisen mutta toisinaan haasteellisen - riippuen mitä itsekukin on kullloinkin tekemässä. Raskas ruokalasti on kepsin mukaan parhaillaan surffannut 10.6 solmua.

Näin reilu 700 merimailin ja muutaman vuorokauden jälkeen vene-elämän rytmi on kolahtanut kohilleen. Niin arjen askareet kuin nukkuminenkin vuoristoradan vaunussa 32 celciusasteen lämpötilassa kannella, sitlootan pohjalla tahikka punkassa alkaa olemaan lasten leikkiä - vuorokauden ajasta ja “välikuoleman” pituudesta riippumatta. Kotioloissa harvinaisesta viidakkosuihkuista naatiskellaan päivittäin.

Sääennustetta mukaillen Paraseilori imaistiin sukkaan klo 17 kieppeillä ja piippuun vapautettiin stoora mankelilta parilla reivillä sekä marttagenua räpsäytettiin auki. Näinmuodoin pääsemma leppoisasti lähestymään mystistä Bermudan kolmion pohjoiskärkeä tulevan yön pimeinä tunteina. Jostain olimme päättelevinämme, että Suomen Jellonat olisi pärjänneet kohtalaisen upeasti kiekkokisoissa ja mahtollisesti näyttää siltä, että pääsemme todistamaan maljan nostoa jossain Bermudan paikallisessa alan soittoruokalassa.

Nyt tällä skönärillä alkaa iltavahti 20-24 ja poistun kannelle ihmettelemään taivaan merkkejä.

-pekka