Käytiin uimassa 14:54.8N 46:17.0W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Thu 5 Feb 2015 05:18
Eilen aamuyöstä tuuli moinasi aika lailla ja heikkeni päivän mittaan edelleen. Sargassolevää (?) oli meressä runsaasti ja paikoin se kerääntyi suurehkoiksi lautoiksi. Sitä takertui myös hydrogenuun sellaiseen tahtiin, että katsoimme parhaaksi nostaa laitteen ylös. Sitä paitsi nopeus tuulen lähes loppuessa putosi niin alas, että sähköä ei vesigeneraattori käytännössä enää tuottanut lainkaan. Auringon porotus lähes pilvettömältä taivaalta ja teki heikkotuulisessa kelissä ilmasta todella helteisen. Niinpä alkuiltapäivästä vedimme parasailin sukkaan ja kävimme koko miehistö vuorotellen uimassa Atlannissa. Aika huikea tunne oli olla hitaasti 1,5 solmua lipuvan veneen sleepissä kirkkaan sinisessä 27 asteisessa vedessä keskellä Atlantia. Lähin maa oli 5:n kilometrin päässä, suoraan alapuolella.

Myös aurinkosuojausta tehostettiin rasvoilla ja maaleilla sekä erilaisia vaatekappaleita ”luovasti” yhdistelemällä.

Tuuli käy nopeudella 5,5-6 m/s suunnasta 060°. Ylhäällää on parasail. Kurssimme on 270° ja nopeutemme reilut 4 solmua. Merenkäynti on miellyttävän pientä. Korkean, mutta toista sataa metriä pitkän vanhan mainingin päälllä on n. metrinen aallokko. Yö on kirkas ja puolipilvinen. Lähes täysi kuu loistaa zeniitissä. Muuta meriliikennettä emme ole havainneet edes AISilla tai tutkalla sitten viime maanantain. 

Jukka