Carriacou, Tyrrel Bay 12:27.41N 61:29.42 W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Fri 11 Dec 2015 21:53
Koukku St. Georgen edustalta nostettiin vähän ennen kymmentä ja kurssi otettiin Grenadan länsirantaa seuraillen kohti Carriacouta. Tuuli oli vastainen ja päätimme ajaa koneella Grenadan pohjoispuolelle taittaa koiliseen ja ottaa näin hiukan edullisemman kurssin kohti Carriacoun Tyrrel Baytä. Näin meneteltiin ja purjeet nostettiin vasta, kun päästiin avotuulessa sivuuttamaan Kick’em Jenny sen itäpuolelta. Jenny on vedenalainen aktiivinen tulivuori ja periaatteessa suoraan sen yli purjehtiminen on kielletty. Vaikka kaikki tätä valvontaa vailla olevaa kieltoa eivät noudatakaan, me kiersimme vulkaanin sen varoalueen rajaa hipoen. Eipä potkaissut Jenny tälläkään kertaa, vaikka vähän ehkä sitä toivoimme. Pian Jennyn ja siitä länteen jäävän saariryhmän jälkeen kurssia oli pakko nostaa ja loppumatka ryskyteltiinkin kryssiä iso kahdessa reivissä ja rullagenoa hieman sisään vedettymä. Tuulta oli keskimäärin 11 m/s ja vaapaasti idästä vyöryvä aallokko heitti venettä tuttuun tapaan. Ankkuri Tyrrel Bayn lahteen laskettiin puoli kolmen hujakoissa iltapäivällä.