Bermuda jää taakse 32:48.0N 63:52.0W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Mon 23 May 2016 22:08
Satamapaikkamme Captain Smokes Marina St Georgesin kaupungissa oli melko pieni ja vaatimaton kaikin puolin paitsi hinnaltaan. Se sijaitsi kuitenkin sopivasti aivan varsinaisen kaupungin laidalla, lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta ja sopi siksi meille mainiosti. Saimme muutenkin havaita Bermudan varsin hyvin hoidetuksi, siistiksi, kauniiksi ja kalliiksi paikaksi. Hintataso ylitti sen mihin olemme Euroopassa tottuneet.

Bermudalla asuu reilu 60.000 asukasta ja kun maata on verrattain vähän, nousee asukastiheys melko suureksi. Koko saari onkin rakennettu täyteen erikokoisia omakotitaloja ja villoja hyvin yhtenäisellä arkkitehtuurilla. Osa miehistöstä kävi sunnuntaina bussiretkellä Hamiltonin kaupungissa jonne oli noin puolen tunnin ajomatka 5 Bermudan dollarin hintaan. Vastaavasti taksi maksoi 40 Bermudan dollaria (1 Bermudan dollari = 1 USD). Matkalla näkyikin upeita merenlahtia ja rantataloja joissa kelpaa nauttia elämästä. Hamilton oli erittäin siistinoloinen kaupunki jossa oli useiden tunnettujen pankkien konttoreita. Rantaravintoloiden asiakkaat vaikuttivat pääasiassa amerikkalaisilta.

Sunnuntain toinen ohjelmanumero oli lätkäfinaalin seuraaminen paikallisessa sporttibaarissa. MM-lätkää ei saatu näkymään paikan isoista taulutelevisioista runsaasta urheilukanavatarjonnasta huolimatta. Siispä avuksi läppäri ja Kanadalainen netti-TV. Illalla syötiin veneellä herkullinen uunikana-ateria Kapteenin pöydässä ja mieliala oli sateisesta säästä huolimatta korkealla. Kaikki odottivat jo innolla merelle pääsyä ja tulevaa Atlantin ylitystä.

Tätä kirjoittaessa olemme jo laittaneet veneen “merikuntoon”, kirjautuneet ulos Bermudalta ja kääntäneet keulan kohti Azoreita. Makoisa salaatti on jo syöty lounaaksi ja nyt valmistellaan tuhteja kerrosvoileipiä illalliseksi. Vettä alla on reilut 4 kilometriä, tuulta n. 13 m/s ja veneellä vauhtia 8-9 solmua.

T: Juha


JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image