Delfiinejä! 36:37.2N 42:25.9W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Tue 31 May 2016 23:38Aamu valkeni navakan tuulen vallitessa, mutta päivän mittaan tuuli hieman moinasi ja aallokko “pyöristyi” mukavammaksi purjehtia. Aallonpituutta ja korkeutta arvailtiin moneen otteeseen ja arvioimme silmämääräisesti aallonpituuden olevan 100m luokkaa ja korkeuden 7-8 metriä. Tämä siis suurimman aaltojärjestelmän koko, sen sisään mahtuu vielä paljon eikokoisia aaltoja venettämme keikuttamaan. Sen verran suuria ne kuitenkin ovat, että aallonharjalta näkee mukavasti alas “laaksoon” ja monien muiden aaltokumpareiden yli. 

Delfiinit tulivat leikkimään veneen ympärille ja niiden iloista matkantekoa oli mukava seurata veneestä. Delfiinien mielipaikka tuntuu olevan veneen keulan edessä “surffissa” vaikka muutenkin ne tuntuvat nauttivan allonharjojen läpi ilmaan hyppäämisestä tai sitten pitkän aallon eturintaman alas laskemisesta. Nyt näihin leikkeihin on hyvät olosuhteet.

Lounaaksi syötiin Kipparin kanapataa ja päivälliseksi Kristianin kokkaamaat lihapullat ruskeakastikkeella ja perunamuusilla! Hyvän ruoan jälkeen yhdessä todettiin jälkiruokia olleen liian vähän ja että asiaan tulee saada pikainen korjaus!

Matkaa Azoreille on jäljellä 650 mailia ja tällä nopeudella sinne saavutaan arviolta sunnuntain aikana. Kelit ja nopeus ovat tosin vaihdelleet sen verran, että tarkkaa aikaa on vielä vaikea sanoa. Tuuli on kääntymässä luoteesta lännen suuntaiseksi joka meille tarkoittaa enemmän sivumyötäistä tuulta ja passelia purjehduskeliä.

T: Juha