Mogán 27:49.01N 15:45.85W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sun 19 Oct 2014 20:47
Mogániin Gran Canarialle saavuimme 15/10 hieman auringonlaskun jälkeen. Täysin tyynessä säässä tehdyn matkan aikana kohtasimme sekä delfiineitä että pallopäävalaita. Pallopäät ovat yleisiä Teneriffan ja Gomeran välisellä merialueella ja näimmekin useita parvia huilailemassa auringossa. Parhaimmillaan valaita oli parikymmentä yksilöä aivan veneemme vieressä.

Mogán on pieni, rauhallinen ja aika viihtyisä lomakaupunki, joka on noussut vene- ja kalasataman ympärille. Ravintoloita, erilaisia myymälöitä, ym. turisteille suunnattuja palveluita on runsaasti. Paikallisia asukkaitakin on pieni yhteisö, joka asuu lähellä kohoavien vuorten rinteille levittyvässä kaupunginosassa. Kannen pienet tiikkivauriotkin saatiin täällä korjattua. Homman hoiti vuoristossa majaa pitävä saksalainen puuseppä.

Tänään on poikkeuksellisesti sataa ripotellut ja Teneriffan Santa Cruzissa kuulemma ennätyksellisen rajusti. Sikäläiset rankkasateet ovatkin ylittäneen uutiskynnyksen myös Suomessa. Venäläisten (?) sukellusveneiden liikkeistä Ruotsin saaristossa näkyvät suomalaiset tiedotusvälineet myös kohkaavan. Vedenalaisia löytyy täältäkin pari kappaletta, tosin vain turistikäytössä. Ainakin toinen näkemistämme veneistä, tällä hetkellä kuvilla oleva Golden Salmon, on Suomessa Mobimarilla rakennettu.