Sumussa kohti Lagosia 38:27.64N 25:12.39W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sat 11 Jun 2016 19:15
Olemme nyt platlenssillä noin 36 mpk:aa São Miguelin saaren pohjoispuolella. Kurssi on kohti Portugalin Lagosia. Tuuli puhaltaa suunnasta 260 astetta noin 6,5 m/s. Veneeseen ei oikein näillä kulmilla saa vauhtia. Ajamme pelkällä genoalla, koska isoa on turha nostaa maininkiin paukkumaan ja päätimme olla leikkaamatta. Nopeutemme vaihtelee viiden solmun kahta puolta ja vene rullaa myötäaallokossa tuttuun tyyliinsä. Aallonkorkeus on tosin kohtuullinen ja meno on siksi melko siedettävää. Enempi harmittaa tieheä sumu, joka lyhyttä São Jorgen ja Picon saarten välistä legiä lukuunottamatta, on ympäröinyt meitä sitkeästi. Onneksi tutka toimii ja delfiineitä lukuunottamatta muuta liikennettä ei näytä olevan lähimmän parin, kolmenkymmenen mailin sisäpuolella. Matkaa Cabo Vicenteen on jäljellä noin 770 mpk.

Jukka