Aluksella kaikki hyvin 35:11.250N 58:50.600W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Wed 25 May 2016 13:33
Matka on jatkunut vaihtelevissa keleissä. Tuuli on ollut pääsääntöisesti navakkaa 11-13 m/s ja taivas joko täysin tai puolittain pilvessä. Eilen 24.5. satoi 08:00 ja 12:30 välisen ajan taukoamatta ja rankasti. Epäviralliset ämpärillä tekemämme mittaukset antoivat sademääräksi noin 400 mm neljän ja puolen tunnin aikana. Sadepilvien pyyhkiessä ylitsemme sekä tuulen suunta että nopeus vaihteli rajusti. Hetkittäin tyyntyi täysin, kun taas välistä puhalsi peräti 17 m/s ja Leeway lasketteli aalloilla vanavesi vaahdoten. Bermudan jälkeen keskinopeutemme on ollut 7,5 solmun kipakoilla, mutta pudonnee nyt hieman tuulen todennäköisesti moinatessa ja kääntyessä länteen kuluvan vuorokauden aikana. Puussa ovat olleet isopurje kakkosreiviin vedettynä ja genoa valillä ykköseen välillä kakkoseen reivattuna.

Aluksella rutiinit pyörivät jo tuttuun tyyliin. Merivahtia ajetaan nyt kahdella kolmen hengen tiimillä neljän tunnin jaksoissa. Iltapäivällä ajetaan puolivahtipari, jotta vuorot saadaan kiertämään. Vahtien vaihtoaikoihin sijoittuvat ateriat keräävät koko miehistön säännöllisesti sitloodan pöydän ympärille. Ruokalistalla on ollut mm. kaurapuuroa, kanarisottoa, lammaskaalia sekä tietysti kahvia ja pullaa. Viidakkosuihkujakin on otettu ahkerasti, vaikka meriveden lämpötila on pudonnut Karibian noin 30:stä asteesta 25:n asteen tienoille. Yötkin ovat viilentyneet. Auringon laskun jälkeen käytettävä pukukoodi on nyt täysi purjehdusasu saappaineen päivineen.

Kolmisen tuntia sitten otettiin uusi isoympyräkurssi kohti Azoreita ja Hortaa, jonne matkaa tätä kirjoitettaessa on jäljellä n. 1450 mpk:aa.

Jukka