29:13.10N 13:31.75W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sat 27 Sep 2014 21:17
Torstaina 25.9.2014 saavuimme Lanzaroten pohjoispuolella olevaan Isla Graciosaan. Paikallisen byrokratian tehtyä ensin kiinnittymisen Caleta del Sebon marinaan mahdottomaksi ankkuroimme vihdoin Playa Fracesan lahteen. Paikka on hieno, hyvin vallitsevilta pohjoisen ja koilisen suuntaisilta tuulilta suojassa oleva luonnosatama. Maisema on karua, mutta sellaisena sykähdyttävää. Saarella on neljä sammunutta tulivuorta ja Francesan lahden luoteispuolella kohoaa yksi niistä. Idässä ja etelässä piirtyy Lanzaroten vuoristoinen siluetti vasten sinistä taivasta. Paikka on todella rauhallinen ja vaikka turismi on tännekin yltänyt, väkeä on kuitenkin varsin vähän. Rannoilla on niukahkosti ihmisiä, teitä ei ole käytännössä ollenkaan. Autojakin on vastaavasti vain pieni määrä lähinnä paikallisten asukkaiden maastureita. Liikenteessä emme niistä ole nähneet kuin kaksi. Caleta del Sebon kylästä löytyy kyllä muutama ravintola ja kahvila, pari pientä valintamyymälää, posti, apteekki ja poliisiasema.

Olemme uineet kristallin kirkkaassa vedessä sekä patikoineet täällä saaren eteläpäässä. Eilen kiipesimme lähellä olevan tulivuoren huipulle. Jotos oli melkoista nousua varsinkin lähellä huippua, mutta näkymät, jotka meille viimein avautuivat, olivat upeat ja palkitsivat vaivan. Tänään taivalsimme hiekkadyynien ja laskuveden paljaaksi jättämän vesijätön poikki noin kolmen kilometrin päässä olevaan Caleta del Sebon kylään. Viihtyisä ja rauhallinen paikka rannalla, jossa tähän vuodenaikaan alkuasukkaiden lisäksi palloilevat lähinnä espanjalaiset lomanviettäjät. Anne innostui, kuten niin monasti aiemminkin, hankkimaan taloa (tästäkin) kylästä. Paikallisilta tehdyn pikaisen tiedustelun perusteella näkemämme asuinkelvottoman, puoliksi sortuneen, mutta ensimmäisessä rivissä olevan 70-80 m2:n merenrantakiinteistön hinta olisi 230 000 €. Päätimme miettiä asiaa vielä tovin. Kuka tietää - ehkä sitten, kun purjehdus alkaa tökkiä ryhdytään rakennuspuuhiin Isla Graciosalla.

Näillä näkymin huomenna nousee kuitenkin ankkuri ja kurssi otetaan lounaaseen kohti Lanzaroten eteläkärkeä ja Marina Rubicónia. Kuviakin tulee näytille, kunhan pääsemme toimivan wifi-verkon piiriin.