Laskiaista 16:32.7N 38:29.6W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sun 1 Feb 2015 19:43
Hyvässä myötäisessä lasketellaan, kuten laskiaissunnuntaihin sopiikin. Pasaati on asettunut 7-8 m/s:iin ja allokko 1-1,5 metriin. Aika miellyttävältä tuntuu kolmen metrin rullaavan mainingin jälkeen. Purjehdimme paralla jo koko viime yön. Se on edelleen puussa ja rento meno jatkuu. llman lämpötila on selvästi noussut (29℃), vesikin on yli 26 asteista - alkaa vihdoin tuntua tropiikilta. Öistäkin selviää jo ilman täysiä kuoriasuja. Lisäksi kasvavan kuun valo helpottaa kovasti yövahdin toimia. Ohjauksesta on huolehtinut pääasiassa autopilotti, kavereiden kesken Eino. Eikan ja Paran yhteisyö toimiikin hyvin ja ohjaamiseen ei juurikaan tarvitse puuttua.

Laskiaista on juhlistettu nauttimalla Samulin valmistamaa Olivian kanaa sekä Juulian leipomia suklaamuffinseja - hyvää!

Tuuli puhaltaa suunnasta 070º 7,5 m/s. Kurssimme on 240º, nopeus 6,5-7 solmua.

Jukka