Heikkoa tuulta ja hellettä 14:54.2N 52:36 .2W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sun 8 Feb 2015 02:54
Heikot ja suunnaltaan vaihtelevat tuulet vallitsivat edelleen koko lauantain 7.2. Tuulen nopeudet heiluivat 3-5 m/s haarukassa ja suunta heitteli välillä 060-110°. Vastaavasti nopeutemme laahasi 3-5 solmun tietämillä ja jiippailemaankin jouduttiin jälleen. Jiipit sujuvatkin hyvin, jo rutiinilla. Päivä oli aurinkoinen ja kuuma. Lämpötila varjossa kohosi reilusti yli kolmenkymmenen asteen. Merivesikin on lähes 29 asteista. Niin sanottuja viidakkosuihkuja otettiin useampia päivän mittaan. Homma toimii siten, että köyden päästä roikotettavalla ämpärillä nostetaan merivettä heti peräpeiin takaa ja se kaadetaan suihkuttelijan niskaan - ei kuivata. Pari ämpärillistä kun on kumonnut päälleen, niin olo helpottaa vähäksi aikaa. Pitempiaikaisen vaikutuksen saavuttaa ottamalla suihkun vaatteet päällä. Vieheitäkin uitettiin meressä koko päivä, mutta kalat pysyivät itsepintaisesti poissa. Nyt eivät ole eväkkäät jostakin syystä syönnillä.

Yöksi tuntuu tuuli hieman nousseen ja sen suuntakin vaihtelee päivällistä vähemmän. Leeway laskettelee tällä hetkellä (02:50 UTC) noin viittä ja puolta solmua 5–6 m/s:n myötäisessä. Tuuli puhaltaa suunnasta 070-090 °. Kurssimme on 250 °:een paikkeilla. Yö on kirkas. Joitakin kumpupilviä seilailee vähenevän kuun valossa.

Jukka