Heikohkoa tuulta 38:08.02N 22:00.97W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Sun 12 Jun 2016 17:51

Lauantai iltana tuuli tyyntyi siinä määrin, että vedimme genoan rullalle ja aloitimme moottoriveneilyn. Koneella ajettiinkin sitten sunnuntai aamuun asti. Puoli kymmenen maissa avattiin genoa avuksi ja kymmentä yli yksitoista nostettiin täydet purjeet ja sammutettin Yanmar. Lenssillä olemme olleet siitä lähtien. Hiukan on pakko leikata, jotta purjeet pysyvät vedossa ja siksi nyt on poikettu etelään Cabo Vicenteen vievästä isoympyräkurssista. Meno on ollut rentoa, tuuli on nyt noussut  7 metriin sekunnissa. Vauhtimme on vaihdellut 5,5 - 7 solmun haarukassa.

Aamuyö tunteita tulimme ilmeisesti ulos  Pohjois-Atlannin virrasta ja veden lämpötila nousi nopeasti kahdestakymmenestä asteesta 29:n asteen kipakoille. Viidakkosuihku alkoikin yhtäkkiä tuntua varsin hyvälle ajatukselle. Delfiinit ovat useaan otteeseen käyneet tervehtimässä meitä, mutta muita elollisia ei ole lähellämme näkynyt. Päivä on kulunut ruokaa laitellessa, sitloodassa ihmeen lämpimästä säästä nautiskellessa ja musiikkia kuunnellessa.

Matkaa Cabo Vicenteen on jäljellä noin 620 mpk:aa. Tuuli kääntyy parhaillaan kohti luodetta ja jiippi paaran halssille tehdään kohta.

Jukka