Vihdoin tärppäsi 17:32.2N 32:52.5W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Fri 30 Jan 2015 11:12
Eilen iltapäivällä Atlantti armahti meitä viimein ja antoi pyytää pienen noin kiloisen mahimahin. Samulin sitkeys palkittiin! Merestä nousi kaunis vihertävänhontoinen kala, joka perattiin saman tien, paistettiin voissa ja syötiin iltapalaksi. Samu ja Jukka tosin ottivat varaslähdön syömällä sashimina (=raakana) muutaman siivun. Juuliakin taisi maistaa. Kala oli aivan erinomaisen makuinen. Kova uimari oli tämäkin epeli, sillä vauhtia sen iskiessä oli n. 6,5 solmua. Aiemmat nappaukset ovat tuskin olleet saman lajin edustajia, koska ainakaan nyt koukkuun jääneen hampailla ei siimaa purra poikki.

Tällä hetkellä  seilataan n. 10 m/s:n tuulessa suuntaan 285º. Tuuli käy tällä hetkellä suunnasta 70º, mutta oli aamuyöstä pitkään 90º:ssa. Kurssia on ollut siis pakko hieman nostaa ja jossakin vaiheessa on todennäköisesti jiippi edessä. Aallokko on parimetristäjs nopeutemme 7,5 solmun paikkeilla.

Jukka