Navakkaa tuulta 36:02.6N 45:25.8W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Mon 30 May 2016 22:34
Tuuli voimistui ennusteen mukaisesti ja vuorokauden verran on ollut navakkaa pohjoisluoteista tuulta. Meillä on nyt käytössä vain pieni kutteripurje keulassa ja sillä meno on siedettävää vaikkakin aallot ovat kasvaneet suuremmiksi kuin kotoisalla Airistolla olemme koskaan nähneet. Vahti pyörii vanhan kaavan mukaan sillä erotuksella, että aina ulkona oltaessa ja varsinkin pimeällä kaikki ovat turvavaljailla kiinni veneessä. Lisäksi käytössä on jokaisella ulkona olijalla oma AIS-hätälähetin veneestä putoamisen varalta.

Ruokailu on vaihtunut kevyeksi välipalatyyppiseksi ruokailuksi ja muutamaan kertaan on maisteltu Suomesta tuotuja ns. retkimuonia. Maistuviahan ne ovat mutta Kipparin kanssa valmistimme tänään kuitenkin päivälliseksi itse pyydetystä Marliinista uunikala-aterian ihan mielenkiinnon vuoksi. Hieman hankalaa tuo kokkaus on näin kovassa keikutuksessa, mutta hyvin onnistui kuitenkin ja kaikille Atlantin marliini maistui!

Pari kertaa on nähty aaltojen lomitse uivia valaita sekä useammankin kerran delfiiniparvia, jotka ovat tulleet leikkimään veneen ympärille ottaen kaiken ilon irti isoista aalloista. Nyt mukava meripäivä on jo kääntymässä iltaan ja toivomme huomisen valkenevan kevvyemmässä tuulessa ja allokossa. Se helpottaisi päivittäisiä perusrutiineja veneessä melkoisesti.

T: Juha