Toista päivää merellä 24:01.66 N 63:38.81W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Tue 17 May 2016 13:49

Matka s/y Leewaylla jatkuu n. 8 solmun nopeudella suoraan kohti Bermudaa. Vauhti on pysynyt koko matkan lähes samana mutta ennusteiden mukaan tuulet heikkenevät viikon loppua kohden ja kääntyvät etelän puolelle. 

Maanantaina aamupalaksi oli kerrosvoileipiä paistetun kananmunan kera, jugurttia, mysliä ja hedelmiä sekä kahvia. Lounaaksi syötiin St Martinilta ostetut pizzat kokiksen kera ja päivälliseksi kipparin kokkaamaa herkullisesti maustettua kasvispossupataa. Välipaloina jokainen nautti sopivaksi katsomansa määrän hedelmiä, joita kulutetaan niiden arvioidun säilymisajan mukaisessa järjestyksessä (banaanit ensin, vihreät omenat viimeisenä).

Merellä on nähty vain muutama muu alus. St Martinilta yhtä aikaa lähtenyt 158 jalkainen luksuspurjealus Georgia, joku rahtilaiva ja reeferi. Lisäksi on näkynyt vain merilintuja ja lentokaloja.

Tätä kirjoittaessa ylhäällä on reivatut isopurje ja genua. Generaattori ja vedentekokone ovat käynnissä ja vene pelaa kaikin puolin hienosti. Koneella ei ole toistaiseksi tarvinnut ajaa lainkaan.

T: Juha