Normipäivä valaineen 37:16.57N 39:21 .49W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Wed 1 Jun 2016 22:41
Päivä on sujunut lenssillä navakassa tuulessa. Puussa on ollut pelkkä genoa ja sekin reivattuna. Vauhtia on piisannut silti 7-8 solmua. Matkaa Azoreille on jäljellä noin 500 mpk ja jos nopeus pysyy nykyisellään, perillä Hortassa oltaneen noin kolmen vuorokauden kuluttua. Aamupäivällä kohdattiin usean valaan joukkio, joka välinpitämättömänä sivuutuksestamme puuhasi omiaan pinnalla. Näyttivät kaskeloteilta.

Ilma on tihkuinen lännestä saapuvan lämpimän rintaman ylittäessä meidät juuri. Jäämme matalapaineen keskuksen eteläpuolelle ja sen synnyttämästä länsivirtauksesta piisaa näillä näkymin meille tuulta aina Hortaan asti.

Tänään siirsimme kelloja kaksi tuntia eteenpäin ja aluksen aika on nyt UTC - 3. Suomen ajasta olemme siis neljä tuntia jäljessä.

Leewayssä kaikki hyvin.

Jukka