Bermuda 32:22.685N 64:40.943W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Mon 23 May 2016 01:29
Varhain perjantai aamuna 20.5.2016 saatiin Bermuda näkyviin pohjoisessa horisontissa. Kun matkaa oli jäljellä viitisentoista mailia pärähti VHF:stä Bermuda-radion kutsu ja alkoi tiedustelu aikeistamme. Olimme tehneet alustavan maahantuloselvityksen internetin kautta  jo St. Martinilla ja “radiohaastattelu” hoitui siksi varsin sujuvasti. Purjeet laskettiin hieman ennen yhtä Karibian aikaa. Kun St David’s Head oli tvärs paarpuurissa, ilmoittauduttiin uudestaan VHF:llä St Georgen viranomaisille. Tervetulleeksi meidät toivotettiin. Tullilaituriin kiinnityttiin 14:25 ja byrokraattisten, mutta varsin sujuvien muodollisuuksien jälkeen Leeway ja meidät kirjattiin saapuneiksi Bermudalle. Tullilaiturista siirryttiin Capt. Smokes’n marinaan St Georgen sataman luoteisrannalle. Kapteeni Smokes on sisäistänyt varsin hyvin taloustieteestä tutun rajahyötyteorian. Satamamaksut sen mukaiset, Karibian hintataso kerrottuna kahdella tai kolmella, mutta löytyihän täältä peräti yksi suihku. Lisäksi vesi ja sähkö kuuluivat hintaan. Minkäs tässä teet, kun marinavaihtoehdot ovat vähissä - keula poijuun, köydet perästä kiinni betonilaituriin ja suihkujonoon.

Seuraavana päivänä vietiin pyykit pesulaan ja aloitetettiin sympaattisen oloiseen ja siistiin pikkukaupunkiin tutustuminen.

Jukka