Retkeilyä St Lucialla

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Thu 31 Dec 2015 22:12
Joulun jälkeen veneretkeiltiin St Lucian lounaisrannikolla. Tutustuimme Pitonien laavahuippuihin, tällä kertaa tosin vain ankkuroidusta veneestäämme ihaillen, snorklasimme Anse Cochonissa ja kävimme Soufrieren kaupungissa sekä sen läheisillä rikkilähteillä ja vesiputouksilla. Soufriere levittäytyy uinuvan tulivuoren kupeeseen ja paikoin kuuma rikkipitoinen vesi ja höyry nousee maan pinnalle. Niinpä aluella voi löytää sekä kuumia, että kylmiä lähteitä, puroja ja putouksia. Tulivuori on viimeksi purkautunut vuonna 1766. Vulkaania suurempi ongelma Soufrierelle ovatkin olleet muut luonnonkatastrofit. Hurrikaaneista viimeisin reuhasi paikalla 1980. Tulipalo puolestaan tuhosi kaupunkia 1955 ja maanjäristys vuonna 1991. Soufriere on entinen St Lucian pääkaupunki. Paikka on aika rähjäinen, mutta siellä täällä on vielä nähtävissä siirtomaa-ajan arkkitehtuuria. Ympäröivä luonto on hienoa ja vaihtelevaa.