Stand van zaken / Situation

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Thu 8 Jul 2010 15:23
Zo, we zijn weer een paar dagen verder, ons ervan bewust dat we heel veel geluk hebben gehad, zojuist weer een noodoproep van een zeilschip gehoord, we zijn niet de enige!
 
We zijn nu volop bezig met de verzekering, zo goed als zeker heeft het aantikken van de bodem op de waddenzee geleid tot een beschadiging van de hydrauliekcilinder waar de kiel mee aan de boot vast zit.
Doordat we in een heftige deining terechtkwamen van de zee, heeft de cylinder nog meer klappen gehad, en daardoor de laatste klap gekregen die hem deed afbreken.
 
Zover de techniek, en nu, de verzekering is bezig ons hier weg te krijgen, dat betekent dat de boot naar nederland komt, maar daarvoor moet de mast eraf en de boot op een dieplader. Er is hier geen vaste kraan dus gaat dit allemaal met een grote mobiele kraan gebeuren, dat wordt nog spannend.
 
Reparatie in Noorwegen is vooralsnog niet mogelijk, we zijn in overleg met diverse werven en besluiten zo snel mogelijk naar wie het schip wordt afgeleverd.
Het is een behoorlijke schade, dus dit jaar geen zeilen meer, we gaan ervan uit dat het schip voor de winter weer het water in kan..
We eten nu de vriezer en de koelkast leeg, eenmaal terug in nederland zullen we de boot verder leeghalen
 
Tot zover, planning is dat ergens volgende week het hijsen gaat plaatsvinden, we melden ons weer als het schip veilig op de dieplader staat.