Aanvaring met potvis!

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Thu 21 Jun 2007 15:57
Ja hoor, bijna gelukt! Helemaal alleen op zee, en wat duikt plotseling op voor het schip? De potvis! Volgens Henk waren het er twee, omdat er twee fonteinen zijn gespot, de vraag is bestaat er een potvis met twee fonteinen, of is dit genetisch niet mogelijk?
 
Geweldig gezicht, dit is het echt, zo een met de natuur.
 
Wat zie je nog meer op zee? Spullenboel, zoals: deksel, gele bal, een, waarschijnlijk, leeg pak appelsap en een half lege, of half volle, fles
 
En natuurlijk niet te vergeten onze kareltjes, kareltjes is de bijnaam (lees Pluk en de Petteflet, A.M.G Schmidt, uitgeverij de Bezige Bij, ISBN 9064103658/nugi465) voor onze meeuwen, we hebben namelijk altijd meeuwen om onze boot, niet een, maar meerdere, maar kunnen niet vaststellen of het dezelfde zijn, of toevallige voorbijgangers. Je zou verwachten dat ze misschien op je dek uitrusten, maar dat doen ze niet, ze scheren vlak langs de boeg, landen in het water, kijken je aan en vliegen weer op, bijzonder.
 
Verder zien we nu en dan midden op zee een stel papagaaiduikers, zenuwachtig vliegen ze in het rond, landen op het water, duiken onder om te eten en weg zijn ze weer.
 
We hebben nu weer een goede snelhied, de wind is terug en we varen met vijf knopen richting Spitsbergen.
 
Sommige van jullie zullen denken, is dat alles op een boot? Nee, er blijft nog iets over, na het lezen van tijdschriften en boeken, kijken we films, deze week als favoriet:
1. I should not be alive, Shark Survivors
2. Volvo Ocean race 2006
3. Storm Tactics
4. Sydney Hobart disaster
5. Potvisoase
 
Jullie begrijpen, we zijn op alles voorbereid, en ook hier geldt in de termen van Ingrid: een goede training is het halve werk.