Quiz vraag: hoe laat was het laatwater in Bronnoysund, op 28 mei?

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Mon 28 May 2007 04:37
Wij weten het, want..................... wij zijn er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Stuur je inzending in, naar twingasailing {CHANGE TO AT} gmail {DOT} com, dan zullen wij een leuke prijs uitreiken aan degene die het juiste tijdstip heeft aangegeven!
 
Wij zijn er en liggen zowaar vast en weten uiteraard het goede antwoord; want wij vaarden het Fjord in, terwijl het eb was. Dat betekent dat je tegenstroming hebt van 3 knopen.
 
Na een uurtje of 8 op de motor varen, want er was geen wind meer, kwamen wij aan in Bronnoysund. Hmmmm, de mooie foto in de Norske Los van de steiger ziet er toch wat anders uit in de praktijk. Dit is meer een achterbuurt met een steiger voor cargo boten. Nou dachten wij: "linksom of rechtsom, maar wij gaan aan die steiger"!!! De quiz vraag voor ons was HOE? gaan we dat doen!
 
Het was laag water en van de boot naar de kade was het zeker meer de 2 meter. Dat is wat lastig lijntjes gooien als je geen cowboy bent. Maar Scuba Bob had een oplossing. Met gevaar voor eigen leven (je bent blond of niet) voerde Ingrid de aanwijzingen van Scuba Bob uit. En ja hoor, Scuba Bob rules! Het lukte. Met hulp van een beveiligingsbeambte hebben we daarna de Twinga een paar meter naar achteren gesleept en liggen we nu te wachten op hoog water.... wat zal dat brengen (toch minimaal een meter of 1,5 - 2 omhoog). Spannend!
 
Met een borrel sluiten wij deze dag af, of begint al een nieuwe dag? Geen idee, het is 24 uur licht dus eh.... wat is het vandaag en hoe laat is het? Wij weten het niet meer. Wij komen er ook achter dat je slaapt als je moe bent, niet als het donker wordt, niet als de klok het aangeeft maar gewoon als je denkt: "nu wil ik slapen". Dat is echt een bizarre gewaarwording. Dagen zijn nachten en nachten zijn dagen.
 
Mooie afsluiting voor nu. We wachten jullie inzendingen af!