Egersund en naar Nederland

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Tue 4 Aug 2009 07:10
(for english scroll down)
 
Gisterenmiddag in een heerlijk zonovergoten Egersund aangekomen! Heerlijk, in korte broek op het terras een ijsje gegeten en daarna aan dek met een biertje genoten van het reilen en zeilen in de haven. Een grote catamaran kwam achter ons liggen, even geholpen met een lijn, een flink aantal zeilboten kwamen binnen, lekker "boten-kijk- weer".
 
Het weer en de voorspellingen voor de rest van de week gisterenavond en vanochtend nog eens bekeken. Het is fantastisch weer om de noordzee over te steken. Zon, wind vanuit het noordwesten dus lekker in de rug. Zelfs het front dat er in het weekend aan zat te komen voor de Nederlandse kust, blijkt vanochtend helemaal opgelost te zijn.
 
Dus, nog even de motoren controleren, alles weer op zijn plek leggen en zometeen vertrekken!
 
-------------
 
Yesterdayafternoon we arrived in a Sunny Egersund! Fantastic! In shorts we had ice-cream and then had beer on deck watching all the boats come in. A big cataman is lying behind us, a lot of sailing boats in the harbour....
 
We looked at the forecast yesterday and this morning and its looks good weather to cross over. Wind from the North west, so it can blow us all the way down. This morning even the low pressure area that would arrive along the coast in Holland seems to have dissappared.
 
So, last check of the engines, put everything in place and in a few minutes, we are going to leave!