Magdalenefjorden

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Fri 6 Jul 2007 09:58
En daar liggen we dan, zo'n 9 uur later, lekker voor anker in het zonnetje, het is gewoon warm, in de Magdalenefjorden. En, hebben we geleerd, je hoeft dus niet naar de caribic voor de helderblauwe wateren; ook hier liggen we in een soort "blue lagoon". Dit fjord ligt net onder het Smeerenburg fjord, waar de geschiedenis van Nederland aanwezig is!
 
We werden verwelkomd aan de monding van deze baai door de "Selma", het zeilschip van de twee polen die we ontmoet hebben in Longyearbyen, die ook trips naar Antartica maken. Mooi hoor, op zee, even langszij, vragen aan elkaar waar we heen gaan, "ja, dezelfde plek", en dan "okee, tot later" en dan achter elkaar aan het fjord in varen en naast elkaar ankeren. Ook zijn we van harte welkom geheten in dit fjord door een prachtig zeehondje dat met zijn snuit naast de boot omhoogkwam.
 
Zo even opfrissen, misschien nog een uurtje slapen en dan met de zodiac naar de voet van de Waggonwaybreen, een hoge gletsjer aan het einde van dit fjord waar de stukken ijs vanaf breken waar je bijstaat. Bijzonder is dat deze op dit moment opgevangen worden door een groot cruiseschip van de Hurtigruten die iets verder op ligt. Mooi, ook weer geregeld.
 
Verder is het uitzicht grandioos, bergen, ijs, sneeuw glinsterend in het zonnetje.......
 
Morgen waarschijnlijk naar Ny Alesund om vandaaruit weer langs Prins Karls Forland (waar we eerder waren met de walrussen) weer rustig aan naar Longyearbyen te gaan. Moffen eiland hebben we maar even gelaten voor wat het is deze week; helaas dus niet borrelen met de engelsman en deen maar wel straks met de polen. Moffen eiland lag toch te ver uit de buurt en er is te weinig wind voorspeld. Er komen zou nog wel gaan maar dan weer terug zou lastig worden.