Boedeu, Boedah, Boeweten wij veel, in ieder geval gezellig

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Sun 12 Aug 2007 19:53
De uitspraak van deze plaats wisselt per bewoner, Boedah, Boedeu, Boedu, voor ons Bodeu... whatever, het is in ieder geval erg gezellig!!!
 
In afwachting van wat er gaat gebeuren, het worden waarschijnlijk 2 nieuwe saildrives en 2 andere propellers, vermaken wij ons hier goed.
 
Aanloop genoeg van oude bekenden uit Spitsbergen, (Fransen, Duitsers) en nieuwe bekenden van hier (Noren, Amerikanen, Argentijnen, Zweden). Zijn al uitgenodigd om volgende week mee naar een huisje in de bergen te gaan om mee te gaan hiken een dagje en als we hier 1 september nog zijn hebben we een bruiloft van een Noors stel dat al jaren samen is maar nu besloten heeft in het huwelijksbootje te stappen.
 
In de kroeg is het hier maf, de dronken vrouwen vallen voor je neus op de houten vloer of dansen een rondje om het terras heen, de mannen "tanken" gewoon olijk door. Tok, tok, rare jongens die Noren.....
 
Verder is het windstil, maar daar hebben we nu geen last van.
 
Zijn ook benieuwd hoe het zal zijn om weer in een gewoon bed te slapen. Zo gauw als de boot uit het water gaat, zullen wij een paar dagen de boot af moeten. Eerst moeten we nog zien te regelen dat wij naar de werf worden gesleept hier om de hoek (?) en dan een hotelkamer bemachtigen. Zal tegenvallen na al die maanden op de boot, maar ja, het kan niet anders. Misschien kunnen we een hotel vinden met thema kamers, hahaha! of een hotel met een waterbed. Anders is de overgang zo groot!
 
Tja en verder is er op dit moment niet zoveel te vertellen, behalve koffie drinken, biertje halen, ijsje eten, beetje boodschappen doen, in het zonnetje zitten, videootje kijken, wat hebben we een naar leven :-) !!! Toch nog even wat spannends beleven voor aanstaande vrijdag, als we in Nederland weer op de radio komen.