Water!

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Sun 19 Jul 2009 10:39
for english scroll down
 
We zitten nu voor de 4e dag op zee, om half vijf vanmiddag begint dag 5. Er is totaal niets te zien, het is grauw en grijs, geen schip gezien, geen walvis, geen dolfijn, het is uitgestorven hier! We zitten nog ruim 100 mijl van de Lofoten af, want daar gaan we naar toe.
 
De wind is nu bijna weg, dat was ook minder prettig, aan de ene kant willen we wind om te zeilen maar de overgang leidt tot een zee met golven en geen wind, dan wordt de Twinga lekker heen en weer gegooid en dat gebeurde ook, met windkracht 6-7 hadden we golven van een meter of drie, met uitschieters van een meter of vijf. Als je zeilt is dat prima (als je er tegen kan tenminste) maar als de wind wegvalt toch een stuk minder, immers de druk op het zeil is weg waardoor het schip vlak ligt en als een tuimelbekertje heen en weer wordt gegooid. Ook dat is tijdelijk, na verloop van tijd worden de golven ook een stuk minder, zoals nu, en kabbelen we met de motor aan richting de Lofoten
 
De Twinga doet het goed, afgezien van weer een bilgepompje dat het heeft begeven, weer tijdelijk opgelost, maar dit systeem staat bovenaan het lijstje om van de winter op te lossen.
 
------------------------------------------------
 
Our fourth day at sea, this afternoon day five will start. Nothing to bee seen, the sky is grey, no ships seen, no whales, no dolphins, like all the life disappeared! About 100 miles to the Lofoten, we are heading for Lofoten.
 
The wind died, not so nice, because the waves will die later, and in that period we had a swell, 3-5 meters, and no wind. The Twinga was tumbling in all directions, not so nice, but als the waves left us alone, we motor sail now to Lofoten
 
The Twinga is doing well, only another bilge pump died, temporarely solved, but to modify this system will be on our winter list.