kip, friet en appelmoes

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Sat 14 Jul 2007 22:16
Belangrijkste nieuws van vandaag is dat we Hollands gedaan hebben. Lekker dropjes gekocht, specially from Holland, EN vanavond heeft Willem onze mini-friteuse gevuld met olie en hebben we friet gebakken. Ingrid heeft daar lekker kip bij gebakken EN een blik meegenomen appelmoes erbij opengetrokken. Heerlijk!!!
 
Vanmiddag, voor dit festijn, zijn we naar het Svalbard Museum geweest en zijn we helemaal op de hoogte gebracht over de Nederlanders die hier eeuwen geleden in de walvisvaart zaten, over het ontstaan van de mijnindustrie en over alle dieren die hier leven! Gaaf, we hebben nog een hoop te zien!
 
Daarna liepen we terug naar de haven en zagen ineens op het strand een 15 meter lang aluminium schip liggen. Gaaf dachten we, dat moet dit schip nl. ook kunnen. Kiel intrekken, het strand bijna helemaal opvaren, 2 lijnen uitleggen dat het schip niet wegdrijft en klaar is kees. Als de steiger vol is en we hebben geen zin om te ankeren is dit nl. een uistekende optie. (Nee, Roel, we gaan dit niet zomaar even doen... ). Natuurlijk doe je dit bij laag water. Ingrid de camera gehaald en teruggelopen, en een praatje gemaakt met de schipper die daarna uitgebreid is komen vertellen hoe zijn schip in elkaar zit en hoe hij dit aanpakt. Er zijn toch wel wat verschillen tussen onze schepen maar we hebben weer veel geleerd vandaag.