In vliegende vaart de nacht door

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Thu 24 May 2007 22:13
Gisterennacht, t was net donker rond uur of elf, begon de wind enorm aan te trekken, zo'n 30 knopen. De boot en de kiel hebben zich weer enorm bewezen! met een gereefde genoa en het grootzeil op, zijn we de nacht doorgevlogen met 10 knopen. (Toch in 24 uur zo'n 140 mijl afgelegd). Geruisloos zoefde het schip door het water. Je kon van binnenuit de wind buiten tekeer horen gaan. Het schip lag op een oor en heeft de hele nacht zo gelegen. Heerlijk!
 
Inmiddels zitten we bijna om de eerste ronding van Noorwegen heen en kunnen we koers zetten richting het noord-oosten, richting Tromso. We zullen nu nog een dag of 2 varen en dan weer even lekker ankeren en uitslapen. Haha, we dachten even lekker te gaan luieren aan boord maar het is gewoon een strak regime: eten, slapen, werken en weer opnieuw. Logboeken vullen, op de kaart de positie aantekenen, koers bijstellen, reven of weer niet, enz. enz. Wat een genieten (had alleen iemand even kunnen vermelden dat dat "inslingeren" iedere keer weer opnieuw moet gebeuren, haha!).
 
We naderen nu, donderdag 23.00 uur de 62e breedtegraad. Super! Vanavond prima windje voor de boeg, gemiddeld zo'n 24 knopen. Nog even met de NCRV bellen vanavond, Casaluna (normaal 1x in de 2 weken op vrijdag maar afgelopen vrijdag liep even mis door onze reddingsactie).