Da sind die Hollaender!

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Tue 2 Oct 2007 12:37
Zo, voor onze duitse vrienden, en zeker voor Hermann met zijn kapotte boot, een duitse titel. Reden? We verlaten zojuist Denemarken, en zijn nu in de duitse teritoriale wateren, eind van de dag zullen we de nederlandse wateren bereiken!
 
Even wat zeilinformatie, wind: bijna niet, golven: bijna niet, waterdiepte: bijna niet, ofwel er is dus niets, maar goed dat de saildrives het weer doen, anders was het echt dobberen in deze badkuip die de noordzee heet, geweest. Geef ons maar windkracht 10, golven van 8 meter en waterdieptes van 2000 meter, wij houden van het poolgebied.
 
Voor de liefhebbers, we komen op de 3e oktober in de ochtend aan bij het zeegat van Terschelling, vandaar steken we door richting Harlingen en dan naar de afsluitdijk. We checken nog even de waterstand bij 'de Boontjes', want daar is het bij laagwater maar 1,60 meter, en onze Twinga steekt 1,65 meter, dus effe oppassen! Ik zou zeggen pak even de zeekaart erbij, dan zie je exact waar we binnenkomen.
 
We zijn benieuwd of we nog door de paspoortcontrole poortjes moeten, normaal wordt Willem altijd er uit gepikt, dus nu waarschijnlijk weer, en dat kan natuurlijk enige vertraging geven, de Twinga doorzoeken lijkt ons een hele klus. Een  ander prboleem is de hoogte van de poortjes, we begrijpen dat deze 24,26 meter zijn, laat onze Twinga nu een mast van 25 meter hebben!!! Ook dat wordt nog spannend hoe we daar doorheen komen.