bijna in Longyearbyen

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Wed 25 Jul 2007 22:20
Zo, nog anderhalf - twee uur varen en dan landen we weer in Longyearbyen! het was een lange rit aan de sleep maar dat werd dan ook beloond met een aantal walvissen die voor ons aan de oppervlakte kwamen zwemmen bij het binnenvaren van het Isfjord.
 
Natuurlijk ging de eerste sleep fout, na ongeveer een half uur knapte de lijn, maar na een dubbeldikke lijn weer te hebben aangebracht met een harp die echt niet in een grote dameshandtas past (en die zijn groot!! haha) waren we weer op weg (40 tons harp). Wel viel het tegen om al die uren (als we straks aanleggen circa 16 uur!!!) met de hand mee te sturen. Nou is er gelukkig weinig wind en zijn de golven niet zo hoog, maar je moet er niet aan denken om dit 16 uur te doen met veel wind en hoge golven. Volgens ons een van de makkelijkste manieren om je boot te verliezen!
 
We hebben net gehoord van de kustwacht dat de havenmeester ons verwacht en, in de minihaven die er is met slechts 1 steiger, plek voor ons heeft gemaakt zodat we aan kunnen leggen. Hartverwarmend, iedereen denkt en helpt echt super mee!
 
Tja en dan wordt het tijd voor grondige analyse en oplossingen......