dag 8 is begonnen

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Sun 5 Aug 2007 23:23
De 4e augustus was weer heavy weer, weer een groot deel van de dag windkracht 8 en pittige golven, dit gepaard met meerdere flinke regenbuien. Dat betekende weer weinig slaap en kortere shifts. Wind nog steeds iedere keer op de kop dus laveren, laveren en nog eens laveren. Weinig mijlen maken en relatief weinig afstand kunnen overbruggen in de richting die we op wilden. Vermoeidheid begint dan ook toe te slaan.  
 
De dag eindigde gelukkig even met wat rustige wind dus hebben even "rustig" kunnen eten en opnieuw het weer opvragen. En ja hoor, een nieuwe depressie gaat zich weer aandienen. Het is net of iemand daarboven met een knopje zit en deze weer op "aan" zet zo gauw de Twinga het ruime sop kiest. En, als de voorspellingen kloppen krijgen we een windshift (waar we tot nu toe op hadden zitten wachten) precies als we de kop van de Lofoten omvaren om daar grrrrrr, WEER de wind op de kop te krijgen als we het Vestfjord in willen varen naar de ontmoetingsplek met de kustwacht. En, nogmaals, als de voorspellingen kloppen, zakt de wind dan erg ver weg. Dus weinig wind EN op de kop in een fjord waar de grootste stromingen van Noorwegen zijn..... dat willen we NIET meemaken.
 
We gaan dan ook als we de punt van de Lofoten naderen weer contact proberen te zoeken met de kustwacht en overleggen wat mogelijk is.
 
Dag 8 is net begonnen, de wind gaat al iets draaien dus we proberen nu de strakste koers te pakken die we kunnen om om de Lofoten heen te komen. Eens kijken hoe lang dit kan.....
 
Zou best leuk zijn om nog een walvisje ofzo te zien maar die hebben zich nog steeds deze hele trip van Longyearbyen naar Bodo niet laten zien! Kan me voorstellen, met dit weer, dan zou ik ook lekker op de bodem een picknick mand neerzetten en lekker niet naar boven komen! Dat ze gelijk hebben!!!!
 
Afijn, we blijven gissen wanneer we aankomen. Vandaag, maandag zal dat nog niet lukken. Dinsdag hopenlijk??