Dagje Melbu

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Tue 12 Jun 2007 22:41
Vandaag op pad voor doe-het-zelf spullen om de katrol van de hoofdschoot te repareren... helaas, dan moet u aan de andere kant van het eiland zijn, daar is een winkel waar ze bootspullen verkopen en tja of ze hebben wat u nodig heeft, dat weten we ook niet.
 
Dus in de winkel van sinkel gekeken, nl. de voorste kajuit, onder vloer, kast en bank, voorraad Captain Iglo eh Willem, en ja hoor, reserve katrollen voor de fok en dus de katrollen van de fok gebruikt voor de hoofdschoot want die hebben dezelfde diameter. JAAAAAAAA, we zijn niet voor 1 katrol te vangen! Lijn was lang genoeg, dus 1,5 meter gekortwiekt en opnieuw gemonteerd. Klaar is kees. En met wat voor knoop??? "Een water-paalsteek"; iedereen die een betere hiervoor weet mag zich melden. (Geen strikvraag, het is dus GEEN dubbele paalsteek).
 
Verder net een prachtige regenboog geprobeerd vast te leggen, zie bijlage, niet zo mooi als in het "echt" maar zeker een goede indruk! Nog 2 foto's van vorige aanlegplaats bij de gletsjer en wat foto's van deze haven met achtergrond. Noorwegen is echt prachtig!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image