Oneindig landschap

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Thu 7 Jun 2007 19:07
Wat een mooi landschap hier door die fjorden. Qua mijlen gaat het niet snel want de wind weer op de kop en de stroming heftig tegen, maar wat een genieten. Oneindig bergen, water, sneeuw, bergen, water, sneeuw.... Af en toe een zeilbootje (eindelijk hebben we er wel 3 gezien waarvan 1 echt zeilend) of een postboot of misschien een vissersboot. Verder vakantiehuizen aan de oevers van het fjord aan de voet van de bergen.
 
Wat zagen we veel? veerponten! Je vraagt je af, van waar naar waar gaan deze want het lijkt onbewoond maar kennelijk reizen er toch mensen van nergens naar ergens.....
 
Over een uurtje of 2 weer ankerplaats gevonden, hopen dat het anker net zo goed houdt als gisteren. Was echt super! Dan wordt je wakker in zo'n fjord, niks of niemand om je heen (behalve op de vorige ankerplaats een hypermodern gebouw dat ze op de heuvel aan het bouwen zijn voor de Volksuniversteit.... tok tok.... rare mensen die noren.....).
 
Verder vandaag weer verder verdiept in navigeren, kalibreren van windmeter en voor de rest NIKS!!!!!!!! HEEEEEEEERLIJK!!!!!
 
Zagen op de kaart dat we MORGEN de poolcirkel dus al gauw passeren, redden we vandaag helaas net niet.