De uitslag

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Tue 29 May 2007 16:31
Beste lezers,
 
we hebben flink wat inzendingen gehad op onze quizvraag; we hebben de reis een dag stilgelegd om de inzendingen te beoordelen.
 
De jury heeft een zware taak gehad. Na lang beraard is de jury er unaniem over eens dat er 3 prijzen te vergeven zijn.
 
1) het feitelijk goede antwoord
2) het meest originele antwoord
3) de poedelprijs
 
1) De exacte feitelijke tijden op exact de plek waar wij lagen is: 04:29 en 16:47
 
De winnaar die het dichtst hierbij zat is Henk Wanningen alias Hout of Houtje hoe je hem ook wilt noemen met 04:30 en 16:45! Henk de wijn staat voor je klaar! Gefeliciteerd!
 
2) Het meest ludieke antwoord is van Rob van der Drift, (lees hieronder geciteerd). Ook voor jou Rob staat de fles wijn klaar. Laat maar even weten wanneer en waar je deze op wil komen halen.
 
"Antwoord op de vraag ( ervaringsregel).. het is laagwater als de kiel de grond schraapt.. niet eerder en niet later.. staat bij benadering in de getijdentabellen maar kan soms 24 uur per dag zijn, dan heet het overigens ondiep water.

De grootste kans dat je dit overigens meemaakt is als je lang nodig hebt om de pilot te ontcijferen.. liefst benedendeks."

3) Voor deze winnaar moesten wij eerst het woordenboek raadplegen om te ontcijferen wat er stond. Het antwoord was immers in het Noors geschreven! Eddie "de duitser" gefeliciteerd. Ook van jou horen we graag waar en wanneer je de fles wijn komt ophalen.

De rest van de inzenders uiteraard bedankt! Helaas geen prijs dit keer, maar wie weet een volgende keer dus blijf ons volgen!!!!!!!!!