nog meer wachten

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Wed 15 Aug 2007 20:52

Langzaam komt er wat beweging in de zaak. De dealer heeft in Noorwegen en Zweden (waar Volvo Penta zit) gezocht naar gereviseerde ruil saildrives maar die zijn er niet; daarnaast adviseert hij nieuwe spullen te monteren aangezien alles wat in deze boot zit, zo goed als nieuw is. En, alleen als er nieuwe spullen geinstalleerd worden, krijgen we de volledige garantie van Volvo Penta.

 

De dealer had al saildrives voor ons gereserveerd, terwijl wij in overleg waren met "de verzekering". Het lijkt wel, omdat ze niemand gestuurd hebben om zelf te komen kijken, dat iedere actie van ons verkeerd is. Terwijl zij niets doen. Zoals het er nu uitziet, krijgen wij het gevoel dat zij erop uit zijn om de "schuld" van onze schade op iemand anders af te wentelen; dat terwijl wij vanaf dag 1 ze schriftelijk van alle mogelijke informatie hebben voorzien, de geschiedenis van de boot, van de motoren/saildrives, de reparaties die wij tot nu toe hebben laten uitvoeren door erkende dealers etc. De zee overwinnen is 1 ding, maar hier kun je echt moedeloos van worden!! Daar ga je met je eerlijkheid!!!! Er werd vandaag zelfs gesuggereerd "jullie zullen de boot al wel hebben laten repareren". Alsof je een schip van dit formaat "even" uit het water tilt en "even" repareert. Zij hebben geen idee hoe dat werkt met schepen, laat staan hier in Noorwegen.

 

Hopenlijk komt toch het accoord erdoor zodat we aanstaande maandag uit het water kunnen voor reparatie. Dit hangt overigens nog van meer factoren af; we kunnen er alleen uit bij hoog water, als de wind niet te hard is EN als de reddingsbrigade niet uitgeroepen wordt voor een of andere emergency. Op eigen kracht kunnen we er immers niet komen.

 

Morgen of overmorgen gaan we, als er genoeg aanmeldingen zijn, met een bootje naar de Saltstraumen, de hardstromende wateren in Noorwegen. Ook hebben we begrepen dat Bodo het "eagle-paradijs"is, dus het zou gaaf zijn om wat mooie opnamen te maken van deze indrukwekkende vogel.